Alarmsystemen als preventieve veiligheidsmaatregel

Alarmsystemen als preventieve veiligheidsmaatregel

De gevolgen van inbraak voor de slachtoffers zijn aanzienlijk en omvatten, naast de financiële kosten van vervanging en herstelling, ook aanzienlijke psychologische kosten. Als reactie hebben veel huishoudens beveiligingsmaatregelen van verschillende aard genomen. U kunt thuis zitten genieten van betFIRST spelletjes en dan komt er een dief via de achterdeur.

Er zijn een heleboel elementen om na te denken over als het gaat om home security systemen en dat omvat hoe het beveiligingssysteem zou kunnen profiteren u en uw gezin.

Hier zijn een paar redenen waarom u alarmsystemen nodig heeft.

  1. Het beschermt kostbaarheden

Dit is natuurlijk het voordeel waar de meeste mensen onmiddellijk aan denken. We kennen waarschijnlijk allemaal wel iemand die elektronica, sieraden of andere waardevolle spullen is kwijtgeraakt bij een inbraak. De tragedie wordt nog verergerd wanneer het om een onvervangbaar familiestuk gaat. Hoewel het gebruik van een kluis thuis kan helpen bij de bescherming van onvervangbare voorwerpen, heeft een huisbeveiligingssysteem een alarm dat veel inbrekers kan afschrikken en de plaatselijke autoriteiten kan waarschuwen als iemand toch probeert in te breken.

  1. Het detecteert criminaliteit

Uit een onderzoek uit 2009 bleek dat naarmate het aantal beveiligingssystemen in een gebied toenam, het aantal woningovervallen in dat gebied afnam, zelfs bij mensen die niet over een eigen beveiligingssysteem beschikten. Het hebben van een beveiligingssysteem beschermt u niet alleen, maar helpt ook criminaliteit te ontmoedigen en creëert een veiligere buurt voor iedereen.

  1. Het maakt toegang op afstand tot uw huis mogelijk

Moderne beveiligingssystemen bieden u de mogelijkheid om op afstand vanaf uw telefoon te controleren wat er in uw huis gebeurt wanneer u er niet bent. Afhankelijk van uw provider kunt u beveiligingscamera’s in uw hele huis in de gaten houden, maar ook slimme thermostaten, slimme deursloten zonder sleutel, slimme verlichting en andere slimme apparaten in elke kamer van uw huis bedienen.

  1. Het verlaagt de verzekering van de huiseigenaar

Ja, u betaalt misschien een maandelijks bedrag voor uw beveiligingssysteem, maar het hebben van het systeem in uw huis kan de verzekering van uw huiseigenaar met maximaal 20% verlagen. Dat, gecombineerd met directe toegang tot politie en hulpdiensten, maakt een alarmsysteem een goede deal.

  1. Het waarschuwt u bij brand- of gasproblemen

U kunt ervoor kiezen om meldingen te ontvangen als uw rookmelders of koolmonoxidemelders afgaan wanneer u niet thuis bent. Afhankelijk van de provider kunt u het zelfs zo instellen dat de autoriteiten onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van deze noodsituaties.

  1. Het helpt u op de kinderen te letten

Dit is een ander geweldig aspect van domotica. Als u aan het werk bent, kunt u de mobiele app van uw provider gebruiken om te zien wat er in uw huis gebeurt via video-intercoms en andere beveiligingscamera’s, zodat u weet wie uw tieners uitnodigen als u weg bent. Als je elektronische deursloten hebt, kun je ze zelfs op afstand ontgrendelen om de kinderen na school binnen te laten, zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken over het dragen (en mogelijk kwijtraken) van een sleutel van het huis.

  1. Het verbetert het elektriciteitsbeheer

Veel beveiligingsbedrijven bieden smart home-producten van topkwaliteit aan, zoals slimme sloten, videodeurbellen en slimme thermostaten, als onderdeel van hun systemen. Als u vergeten bent uw thermostaat te vervangen voordat u op reis vertrekt, kunt u met deze gadgets de thermostaat op elk apparaat met internettoegang bedienen. En als u denkt dat u de stekker van uw krultang in het stopcontact hebt laten zitten, kunt u de stekker uit het stopcontact halen met een van uw apparaten. Dit werkt als een geweldig hulpmiddel om lichten aan en uit te doen terwijl u op vakantie bent om het huis de indruk te geven dat er iemand aanwezig is.

  1. Het maakt ruimte voor gemoedsrust

Het gevoel van veiligheid en comfort dat u krijgt met een alarmsysteem is misschien wel het grootste voordeel van allemaal. Naast het feit dat u veilig bent, zal het vertrouwen dat u zich veilig voelt u helpen een productiever, gezonder en meer gefocust persoon te zijn.

Het toevoegen van een beveiligingssysteem aan uw huis geeft u een extra verdedigingslaag tegen mogelijke indringers. Op die manier kunt u in alle rust van betFIRST spelletjes genieten of naar uw televisie kijken.

Of u nu huurt of bezit, u kunt genieten van de voordelen die een beveiligingssysteem met zich meebrengt. Verken uw opties door de beste beveiligingssystemen voor thuis in het land te vergelijken en vind de juiste aanbieder voor uw beveiligingsbehoeften en -doelstellingen.

 

Over de auteur

admin administrator